29.05

AS VALGA VESI UUENENUD MASINAPARK

 

2015.a aprillis lõppes Valga linnas aastaid kestnud veemajanduse projekt, mis lisaks uute vee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamisele ning olemasoleva rekonstrueerimisele sisaldas ka mitme uue hooldusmasina soetust.
2014.a lõpus hangiti projekti rahade toel AS-lt Silberauto Eesti hooldusauto Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI Van R3 koos sisustusega. Auto maksumuseks kujunes 53 980 eurot. Hooldusauto näol on tegemist kõrgetasemelise nn. ratastel liikuva remonttöökojaga, mida on mugav kasutada just väliobjektidel. Seadmetest on olemas keevitus, kompressor, generaator ja muud väiksemad tööriistad.
 
Sama aasta sisse jäi veel ka uue laadur-ekskavaator Terex 970 soetus. Ekskavaatori manööverdamisvõimed on oluliselt paremad kui senisel New Hollandi eskavaatoril. Laadurit on võimalik tellida ka koos hüdrohaamriga. Uue masina maksumus ilma käibemaksuta oli 78 850 eurot ning müüjaks oli AS EM-SERV.
 
Kõige kallim ost oli aga vaakum-survepesuauto MAN TGS 18.440 4x4 BB, müüjaks Keil M.A. OÜ. Alusauto pärineb MAN-tehasest ent, selle pealis on ehitatud Soomes Eur-Mark Oy poolt. Auto veepaak mahutab 6 m³ vedelikku, see on jagatud kaheks sektsiooniks, mida teine-teisest eraldab liigutatav vahesein. Pealisehitus on tehtud selliselt, et töö oleks tagatud temperatuurivahemikus -25ºC kuni +30ºC. Auto on nelikveoline. Auto kogumaksumus ilma käibemaksuta oli 387 200 eurot.
 
Kõiki masinaid saab AS-lt Valga Vesi tellida teenustööna. Hinnakiri ja tellimuse esitamise tingimused on leitavad kodulehel Muude teenuste alt.