07.06

AS VALGA VESI ALUSTAS TORUSTIKE PESUGA VALGA LINNAS

Oleme alustanud plaanilise veetrasside pesuga Valga linnas. Meie veetorustike kogupikkus linna territooriumil on ligi 90 km ning eesmärgiks on kogu Valga linna torustik läbi pesta 2018. aasta jooksul.

Tehnoloogiliselt toimub pesu järgmiselt. Pestav torustikulõik eraldatakse siibrite sulgemisega kogu muust torustikust ning suletakse kõikide klientide maakraanid majasisestustel. Seejärel uhutakse torustikulõik õhu ja vee seguga läbi, et puhastada torustik seintele sadestunud setetest. Õhu ja vee segu tekitab torustikus tugeva turbulentse voolamise, mis puhastabki torude seinad. Pesu protsessis ei kasutada mingeid täiendavaid aineid peale õhu ja vee. Protsessi väljumisvoolik on varustatud vaateklaasi ja proovivõtu kraaniga. Pesemine õhu ja vee seguga jätkub kuni vaateklaasis ja võetavas proovis ei ole näha enam ühtki silmaga nähtavat mehhaanilist osa.

Veekatkestustest pesu toimumise ajal  teavitatakse kliente eelnevalt e-kirja või telefoni teel, samuti kajastatakse vastav info AS Valga Vesi kodulehel.

Peale pesu ja enne tarbimise alustamist soovitame kõigil klientidel  üle kontrollida ja vajadusel puhastada oma veefiltrid ning esmalt lasta kraanist veel veidi aega voolata, et puhastada ka kinnistusisene torustik sinna kogunenud võimalikest setetest. Juhul kui peale torustike pesu tuleb kraanist „valget vett“, siis see on tingitud pesemise käigus vees lahustunud õhust, mis võib jääda mõneks ajaks puhastatud toru lõiku. Mingit ohtu tervisele selline vesi ei sisalda.

Kirjeldatud torustike pesu toimub sel meetodil Valga linna veetorustikes esmakordselt ja on vajalik vee kvaliteedi tagamiseks. Palume Teie mõistvat suhtumist veekatkestuste ajal. Teeme omalt poolt kõik, et pesuprotsess oleks võimalikult kiire, aga samas hea joogivee tagamiseks piisav.

Täpsemalt saab torustike pesust lugeda SIIT.